تمیز کردن ظروف چدنی سوخته با فویل
ماهی تابه و قابلمههای چدنی بعد از مدتی استفاده دیگر مثل سابق نیستند، به خصوص اگر غذایی هم در آنها سوخته باشد؛ برای رفع اثرات سوختگی و … ظروف چدنی میتوان از فویل آلومینیوم استفاده کرد که در ادامه این روش به طور کامل توضیح داده میشود.
بهترین روش برای تمیز کردن ظروف چدن کهنه با استفاده از فویل آلومینیوم
لوازم مورد نیاز برای تمیز کردن ظروف چدن با فویل آلومینیوم:
فویل آلومینیومی
دستکش مخصوص فر
سطل بزرگ برای خیس کردن تابه
آب
فربا تنظیمات پاک کنندگی
سرکه سفید
مایع ظرفشویی 1قاشق
اسفنج زبر
روغن بادام زمینی
حوله یا دستمال کاغذی
آموزش مرحله به مرحله تمیز کردن ظروف چدنی قدیمی و سوخته
گام اول :
یک لایه فویل آلومینیومی را زیرمیلههای فر پهن کنید. ماهی و تابه را بصورت پشت و رو روی فویل قراردهید این کارباعث می شود کثیفی های موجود روی ظروف روی فویل بریزد و کارشما را برای تمیز کردن آسان کند.
گام دوم :
فر را روی حالت تمیز کردن قراردهید و اجازه دهید چرخه اینکار کامل صورت گیرد اگر اجاق گاز فر شما تنظیمات پاک کنندگی ندارد، آن را در دمای 425 درجه قراردهید و هر دو ساعت یکبار آن راچک کنید. وقتی چرخه کامل شد و ماهی تابه خنک شد آن را از درون فر بیرون بیاورید. دراین مرحله ممکن است ظاهر ماهی تابه کثیف و زمخت بنظر برسد اما در حقیقت به این روش اکثرآلودگی ها پاک می شود.
گام سوم :
ماهی تابه را درون ظرفی که پر از آب و سرکه بطور مساوی است قرار دهید در نهایت به آن 1قاشق مایع ظرفشویی را اضافه کرده و اجازه دهید 3ساعت داخل محلول باقی بماند.
گام چهارم :
ظرف را از درون محلول بیرون آورده و بشویید. باقی مانده کثیفیها را با دستمال خوب پاک کنید. اگر لازم به تکرار بود این کار را آنقدر انجام دهید تا ماهی تابه بطور کامل تمیز شود.
گام پنجم :
قابلمه یا ماهی تابه اکنون آماده اضافه کردن یک لایه محافظتی است، دراین مرحله سطح ظرف یکدست و نچسب می شود اگربخوبی از آن مراقبت شود این لایه برای مدت طولانی باقی می ماند. به همین منظور تمام سطح ظرف داخل، بیرون، دسته را به روغن آغشته کنید .
گام ششم :
ظرف را به پشت روی میله های فر قراردهید و بگذارید 1ساعت با درجه حرارت 350 داخل فر باقی بماند این فرآیند باعث می شود حفره های ظرف باز و روغن خوب جذب شود.
وقتی ظرف خنک شد منافذ بسته می شود اکنون ظرف شفافی را می بینید که قابل استفاده است.